Sam Willemsen (20) is de nieuwe prinses van Peejenland. Dat is zaterdag bekend geworden. Twee jaar lang was het prinses Lotte die aan de zijde van prins Tommes deze rol mocht vervullen. Vanwege het alternatieve carnaval van vorig jaar mocht ze een jaartje langer dan normaal prinses zijn, maar nu was het echt tijd voor een nieuwe dame. Sam heeft normaliter haar woordje wel klaar, maar toen prins Tommes op 2 december voor de deur stond met de vraag of ze prinses wilde worden, wist ze niet wat ze moest zeggen. “Maar eigenlijk wilde ik ja schreeuwen”, zegt ze lachend. “Het was voor mij echt een meisjesdroom die uitkwam.”

Prinses Sam woont in de Bovendonksestraat in Hoeven en is de dochter van Peter en Angela Willemsen. Peter komt oorspronkelijk uit Oudenbosch, Anja is een echte Hoevense. Beiden hebben carnavalsbloed. “Mijn moeder zat bij de Handtas en ze houden ook echt van carnaval. Net als ik”, zegt Sam. “Het was als klein meisje al mijn grote droom om ooit Peejenprinses te zijn. Het klinkt cliché maar het is echt zo.”

Rolluiken

Sam had er niet bij stilgestaan dat het ooit echt zou gaan gebeuren, maar op 2 december ging de deurbel. “Mijn ouders, broertje en ik zaten met zijn vieren aan tafel. We dachten dat het een pakketbezorger was, maar het was dus Tom. Mijn vader begreep wel waarom die die kwam met een grijns van oor tot oor terug binnen. ‘We zullen de rolluiken maar even dicht doen’, zei hij nog”, lacht Sam, doelend op het feit dat de naam van de nieuwe prinses altijd tot zaterdagmiddag 14.11 uur staatsgeheim is. 

Paplepel

Tom besloot inderdaad niet voor niets bij de familie Willemse langs te gaan. “De nieuwe prinses heb ik eigenlijk al een tijdje terug gekozen , omdat het met mij een erg enthousiaste meid leek en ze heel goed is met kinderen. Ik denk dat ze perfect in de club past, en omdat ze in het dorp een graag geziene meid is die bomvol met humor zit moet dat zeker goed komen. Ze lacht altijd en ziet er ook nog eens uit als een echte prinses. Carnaval is er bij haar met de paplepel in gegoten dus dat zit wel snor, op naar een geweldige tijd!”, zo zei prins Tommes daags voor de bekendmaking.

Liegen

Prinses Sam vond het lastig om het feit dat ze de nieuwe Peejenprinses  zou worden geheim te houden voor alle mensen in haar omgeving. “Het is heel erg, maar ik heb echt tegen mijn vriendinnen moeten liegen. Heb al die tijd gewoon gedaan alsof ik met hen zou gaan carnavallen en ook gewoon kaartjes enzo besteld voor de verschillende carnavalsballen. Daar kom je in Hoeven natuurlijk heel makkelijk weer vanaf, dus dat was geen probleem”, zegt ze lachend. “Ik vond het wel moeilijk als mensen het vermoeden hadden dat ik het zou zijn. Sommigen zeiden: aha, daar hebben we de nieuwe Peejenprinses.’ Zie dan je gezicht maar in de plooi te houden”, lacht ze.

Jurk

Sam heeft helemaal zelf haar jurk ontworpen. Haar wensen besprak ze vervolgens met de dames die haar jurk zouden gaan maken. “Ik heb het ontwerp niet eens met mijn moeder besproken, het is echt iets van mezelf. Ik ben er zo blij mee! Het is qua stof en model een stoere jurk. Ik ben niet echt een meisje-meisje namelijk en dit past perfect bij me. Stoere zilveren laarzen eronder, een aparte stof…. Ja, het is helemaal mijn ding.” 

Kinderen

Prinses Sam kijkt ernaar uit om alle facetten van carnaval nu in een andere rol mee te maken. “Van de senioren tot de vele andere bezoekjes. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk vooral uit naar het contact met de kids. Ik weet nog uit mijn eigen kindertijd hoe interessant de prinses voor hun is. Ik ken al veel kinderen dus dat maakt het wel extra leuk! Ik heb er zin in!” 

BRON: internetbode